Ako rýchlo scrollovať na iPhone?

iPhone ponúka viacero drobností, o ktorých nevedia mnohí jeho používatelia. Medzi takéto detaily patrí aj rýchle scrollovanie, ktoré môžete aktivovať v systémových aplikáciách, ale aj vo viacerých aplikáciách tretích strán.

Rýchle scrollovanie je k dispozícii vo všetkých aplikáciách, v ktorých sa zobrazuje bočný scroll bar – to je tá tenká čiarka, ktorá sa ukáže pri pravej bočnej hrane, keď začnete scrollovať v prehliadači Safari, v nastaveniach, v Messengeri či v aplikácii Fotky a ďalších.

Trik spočíva v tom, aby ste sa tejto čiarky dotkli a podržali na nej prst, resp. v jej blízkosti. Keď toto dotykové gesto spravíte správne, pocítite miernu vibráciu a čiarka zhrubne. Znamená to, že ste aktivovali režim rýchleho scrollovania, vďaka ktorému môžete takmer okamžite prejsť zo začiatku webovej stránky na jej koniec.

Je zrejmé, že režim rýchleho scrollovania nevyužijete vždy, keď budete prezerať webové stránky. Pri čítaní článkov na webe je vhodnejšie scrollovať pomalšie. V určitých situáciách sa však táto funkcia zíde a je preto vhodné vedieť o tom, že ju iPhone ponúka, a že si ju môžete jednoducho aktivovať.

Ako rýchlo scrollovať na iPhone?Zdroj: TOUCHIT
Ako rýchlo scrollovať na iPhone? Všimnite si scroll bar na ľavej fotke (režim štandardného scrollovania) a hrubší scroll bar na strednej a pravej fotke (režim rýchleho scrollovania)

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit