Prepracovanosť vyhľadávania na Netflixe vás prekvapí.

To, že sa dajú filmy a seriály hľadať podľa názvu, je celkom zrejmé. Funguje to v niekoľkých jazykoch, nepotrebujete teda poznať názov filmu v originálnom znení. Rovnako tak funguje aj príbuzné hľadanie. Ak teda nie je dostupný film, ktorý hľadáte, služba zobrazí výsledky hľadania podobných filmoch. Toto je jedna z najzaujímavejších vlastností celého hľadania.

Samozrejme, následne môžete využiť také finesy ako zadanie mena niektorej z hlavných postáv a získate filmy, v ktorých osoba hrala. Hľadanie podľa žánru je celkom zrejmé, to je dostupné priamo v ponuke stránky.

Špeciálne vlastnosti

Čo tak ale hľadať podľa nejakého parametra. Môžete zadať slovo pixar a nájde vám animované rozprávky a filmy. Nie nutne od Pixaru, ale algoritmus vyhodnotí, čo chcete tematicky pozerať. Ďalším okruhom hľadania môže byť kvalita, zadajte HDR alebo 4K na filmy s týmito parametrami.

hľadanie filmov v HDR režime

Stiahnutie teraz a neskôr

Máme pre vás ešte jeden tip. Týka sa sťahovania filmov off-line. To poznáte a nie je na tom nič nezvyklé. Všimli sme si ale, že filmy sa menia a dopĺňajú. Ak si totiž stiahnete nejaký film, ktorý nemá titulky, tak off-line režim ponúkne film presne tak, ako ste si ho stiahli, hoci ho budete pozerať o mesiac neskôr.

Skontrolujte si napríklad v rozhraní na webe, či do filmu nepribudli titulky alebo dabing. Netflix ako platforma je živá a tak sa menia aj parametre filmov. Vtedy stačí film odstrániť zo stiahnutých a stiahnuť znova. Bude aktuálnejší a ak mu chýbali titulky, budete ich mať už aj v off-line verzii.

Z tohto pohľadu je to pre vás informácia, že netreba sťahovať novinky „do zásoby“ ak napríklad nemajú české titulky. Počkajte so stiahnutím na neskôr, môže to byť pre vás výhodnejšie.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.