Nezaškodí občas spraviť revíziu zariadení, s ktorým sa prihlasujete na Facebook.

Dá sa to zistiť priamo v nastaveniach Facebooku, ktorý zobrazuje informácie o tom, ktoré zariadenia a kedy sa prostredníctvom aplikácie prihlásili do tejto služby. Neznamená to, že muselo byť na vašu sociálnu sieť niečo pridané.

Stačí napríklad vyslanie informácie o polohe alebo kontrola pripojenia. V každom prípade aplikácia na danom zariadení, či už priamo aplikácia Facebook alebo webový prehliadač, kde ste do tejto siete prihlásení, môžu komunikovať so sociálnou sieťou.

Odhláste nepoužívané zariadenia

Možnosť odhlásenia z nepoužívaných zariadení nájdete po kliknutí na vašu profilovú fotografiu vpravo hore v internetovom prehliadači a menu Nastavenia a súkromie – Záznam o činnosti.

Zobrazí sa stránka s ďalšími predvoľbami, kde je aj položka Aktívne relácie. Tu nájdete relácie zo zariadení, ktorými ste sa pripojili do Facebooku. Kliknite na tri bodky a vyberte jedinú možnú položku Odhlásiť sa.

Tento postup neodstráni aplikácie zo zariadení, len ich deaktivuje. Pri ďalšom použití sa budete musieť znova prihlásiť. Funkčnosť procesu si môžete vyskúšať na prvej položke, čo bude pravdepodobne aktívna relácia, ktorú práve používate.

Postup je vhodný vtedy, ak ste sa prihlásili do Facebooku z iného zariadenia a zabudli ste sa odhlásiť, alebo si len chcete preveriť, či ste stále prihlásený v danej relácii.

facebook menu

Prečítajte si aj: