Máte podozrenie, že niekto používa váš Facebookový účet? Odhláste sa zo všetkých zariadení.

Nemusí ísť o žiadny zložitý hacking, stačí ak ste si zabudli nezamknutý smartfón alebo sa na počítači neodhlasujete z Facebooku a len zatvoríte okno. Ciest, ako si pozerať váš profil je niekoľko.

Vždy, keď máte nejaké pochybnosti tohto druhu, stačí v nastaveniach Facebooku na počítači alebo priamo v smartfóne využiť špecializovanú funkciu na odhlásenie.

Ako na to?

V oboch prípadoch sa táto funkcia nachádza na rovnakom mieste. V časti NastaveniaZabezpečenie a prihlasovanie. V sekcii Kde ste prihlásený sa zobrazia najnovšie zariadenia. Kliknite na link Zobraziť viac a zoznam sa rozšíri na všetky zariadenia. Zároveň sa vedľa zobrazí položka Odhlásiť sa zo všetkých relácií.

Upozorňujeme, že do Facebooku sa bude dať prihlásiť znova, ak si prehliadač pamätá heslo. Mnohí totiž uchovávame heslo v prehliadači a prihlasovacie údaje sa vyplnia automaticky. Niekto, kto má prístup do vášho konta vo Windows môže zapnúť prehliadač a znova sa na stránke prihlásiť.

Avšak tu opäť tento spôsob prihlásenia uvidíte a prehliadač sa zobrazí v zozname s prihlásenými zariadeniami. Vtedy pomôže zmeniť heslo. Táto možnosť je hneď pod zoznamom zariadení prihlásených na Facebook.

Prečítajte si aj:

Bezpečnejšie prihlasovanie do Windows