Ide o tip, ktorým bude viac známy programátorom.

Potrebujete na to jeden adresár, jednu ikonu a jeden tzv. key-code. Kláves majú svoj kód a tak písmeno, pomlčka alebo zavináč sa dá zapísať kódom bez toho, aby ste ho priamo zapísali. Toto využíva aj nasledujúci tip, ktorý bol uvedený na webe MSN.

Ikona bez ikony

Vytvorte nový adresár. Cez kontextové menu vstúpte do jeho vlastností. Zobrazí sa okno, ktorý okrem iného zobrazuje najmä veľkosť adresára a počet súborov v ňom. To dobre poznáte. Na karte Prispôsobenie je tlačidlo Zmeniť ikonu. Otvorí sa okno s ikonami. Takto si môžete vymeniť žltú ikonu adresára za inú.

Teraz ale využijeme jednu špeciálnu. Ide o ikonu ale je prázdna. Nájdete ju 13. stĺpci. Všimnite si, že ikon s bielym miestom je viac. Jednu vyberte a potvrďte tlačidlom OK. Ikonu by sme teda mali. Pozrite sa, ako vyzerá adresár v Prieskumníkovi teraz.

Názov

Na toto budete potrebovať plnohodnotnú klávesnicu s numerickým číselníkom. Premenujte adresár stlačením klávesu Alt a stlačením číslic 0160. To vloží do názvu nedeliteľnú medzeru. Je to znak ale nie je ho vidno. Enterom potvrďte.

Zdroj: MSN

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.