Dostať sa do BIOSu? Poznáte to sami, niekedy priam nemožné.

Stačí však poznať správnu klávesu, ktorú treba stlačiť. Niekedy na to nemáte veľa času. Najistejšie je držať ju už po zapnutí počítača alebo jeho reštartovaní. Keď sa zobrazuje logo Windows už je neskoro. Prinášame vám tipy na klávesy pre všetky najpoužívanejšie značky notebookov.

Acer, ASUS

Notebooky týchto značiek používajú primárne klávesy F2 alebo Del. Veľmi staré notebooky Acer používali na aktiváciu BIOSu kláves F1. Pri notebookoch ASUS sa niekedy stretnete s klávesom F10.

Dell, Samsung

Na vstup do BIOSu použite kláves F2. Kým je zobrazené logo Dell, máte dostatok času. Takisto aj tu sa ešte môžete stretnúť s klávesom Dell na vstup do nastavení BIOS.

Fujitsu

Dlhoroční používatelia tejto značky notebookov vedia, že výrobca stále drží kláves F2 pre BIOS. Týka sa to všetkých typov prenosných počítačov od Fujitsu.

HP

Tento výrobca si dal na diverzifikácii naozaj záležať. Má široké portfólio svojich notebokových sérii a rovnako široké možnosti, ako vstúpiť do BIOSu. Najčastejšie sa stretnete s klávesmi F1, F10 alebo F11. Takisto je tu možnosť použiť kláves Esc, ktorý zobrazí ponuku pred vstupom do BIOSu. V prípade použitia klávesu F11 sa môžete stretnúť s tým, že sa spustí obnova operačného systému.

Lenovo

Na vstup do BIOSu môžete použiť priamo kláves F1. Kým sa zobrazuje logo Lenovo, môžete ho použiť. Takisto aj kláves Enter, ktorý slúži na zobrazenie systémového menu a zobrazí ďalšie voľby. Takisto ako inde aj tu sa dá použiť kláves F11 na spustenie obnovy operačného systému.

Toshiba

Tu treba použiť klávesy F1 alebo Esc v závislosti od typu notebooku.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.